Hrách raný dřeňový Avola
_de_cs.png?61efeb0f)
_de_cs.png?61efed32)
_de_cs.png?61efe8cd)
Hrách je důležitá luštěnina, pěstuje se hlavně kvůli chutným luskům se sladkými plody. Ty jsou známé svým vysokým obsahem důležitých vitamínů A, B, C. Semena hrachu obsahují jen 1 - 2 % tuku, velmi málo oligosacharidů. Důležitý je vysoký podíl dusíkatých látek (20-25 %) a obsah 5-7 % hrubé vlákniny.
Hrách dřeňový Avola obsahuje látky s pozitivními účinky na srdce, současně neobsahuje skoro žádné, co srdce ohrožují. Přispívá ke správné funkci nervového systému. Pomáhá s oslabenou nervovou soustavou, neurastenií, podrážděností, nespavostí nebo depresí. Pěstování hrachu není složité, nejvíc se mu daří v lehkých hlinitých půdách.
Půdu je možno přihnojovat podle potřeby fosforečnými a draselnými hnojivy. Výsev hrachu se provádí brzy na jaře na přelomu března a dubna. Poté co se uchytí, dbejte na eliminaci plevelu. Sklizeň určuje hlavně typ odrůdy, ale většinou sklízet můžeme cca od půlky června až do půlky července.
Pro dosažení prodloužení sklizně hrachu, je doporučeno kombinovat více odrůd. Není vhodné vysévat hrách na stejné místo po dobu 3 let, jinak hrozí zvýšený výskyt kořenových chorob hrachu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.